TVÄTTKALENDERN

är ett modernt onlinebokningssystem för tvättstugor, skapat av Niklas Ekman. Niklas tröttnade på de analoga systemen som inte tillät någon flexibilitet men hittade heller inget tillräckligt modernt och smidigt onlinesystem, så han skapade ett själv istället. Fast besluten om att revolutionera och digitalisera tvättstugemarknaden. 

om tvättkalendern

Tvättkalendern är ett onlinebokningssystem för tvättstugor, skapat 2016.

Med ett onlinebokningssystem för tvättstugor kan de boende mer enkelt och flexibelt boka och avboka sina tvättider, varifrån och när de vill. På jobbet, i matkön eller från sommarstället.

När de boende vill boka en tid i tvättstugan loggar de in med sina personliga inloggningsuppgifter via hemsidan app.tvattkalendern.se eller tvattkalendern.se. Inloggningsuppgifterna består av en byggnadskod, ett lägenhetsnummer och ett lösenord. Ingenting annat behövs. 

I en bostads- eller hyresrättsförening kan det förstås bo personer som inte besitter den teknikvana som behövs för att kunna använda en hemsida eller app. Självklart ska de också kunna boka tid i tvättstugan, och därför erbjuder vi en lösning där en pekskärm skruvas upp på väggen i anslutning till tvättstugan, säkert förvarad i en hållare. Via den kan alla boka tvättid genom att ange sitt lägenhetsnummer direkt på pekskärmen.

När ett analogt system övergår till ett digitalt finns det många spännande möjligheter att utveckla nya funktioner som skapar mervärde för de boende.

Exempelvis kan du i dagsläget...

Få påminnelser 30 minuter innan din bokade tvättid. Har du glömt tvättiden eller fått förhinder? Avboka den då med ett enkelt knapptryck.

Rapportera om trasig utrustning direkt i bokningssystemet. Har torktumlaren slutat fungera? Felanmäl den på en gång!

Exempel på möjliga framtida funktioner är...

Tvättidsbevakning – Vill du ha en tvättid så snart som möjligt? Ställ dig i kö och få en notis om när närmaste tvättid blir ledig.

Andra bokningsbara ytor – Systemet kan utvidgas och användas även för bokning av diverse andra ytor i er byggnad, såsom en gemensam altan eller festlokal.

Kom igång med Tvättkalendern. 

om niklas

Tvättkalenderns grundare Niklas är civilingenjör med inriktning datateknik från KTH och IT-konsult.

Niklas har tidigare jobbat på bolag där han har varit ansvarig för hela det tekniska systemet inklusive drift och utveckling. Han har bland annat arbetat på en startup i Stockholm vid namn Gourmetli, numera Foodflow, där Niklas var ensamt ansvarig för hela systemet. Gourmetli levererade då e-handelslösningar till bland annat Fiskbilen och Linnés Mathus. De levererade även e-handelslösningar till de holländska bolagen Nice to Meat, Schmidt Zeevis, Rungis, Treuren och Vanilla Venture, som är bland de ledande matproducenterna i Europa.

Lär känna Niklas bättre här.